arwa.cz
Obsah

Jak mohu najít svou novou práci?

Obsah

Důvodů pro změnu zaměstnání může být mnoho: stěhujete se.

Byly neshody se starým zaměstnavatelem nebo kolegy? Byli jste propuštění, nebo chcete jen poznat nové odvětví? Jak ale opravdu mohu najít svou novou práci? Jste odhodlaní a chcete změnit svou práci a přeorientovat se profesionálně? Než však nastoupíte do nového zaměstnání, je třeba předem zvážit několik věcí! Objasněte si, proč chcete změnu.

Je velmi důležité si předem uvědomit, proč chcete z dané společnosti odejít. Definujte si jasné důvody a stanovte si přesný cíl, co by mělo v nové společnosti jít lépe nebo jinak. Abyste byli při hledání zaměstnání úspěšnější, měla by být vaše přání a vaše cíle jasné. Napište žádost. Zdůvodněte svou změnu zaměstnání dobře. Pokud chcete změnit odvětví, můžete napsat například: „Vnímám to jako vzrušující výzvu přenosu zkušeností, které jsem doposud získal z [oblasti] do [průmyslu], a tam je cíleně využít pro vaši společnost a získat nové zkušenosti ve vaší společnosti. “ Směrem k motivaci Protože chcete v nové práci dosáhnout svého stanoveného cíle, zvolte formulaci tak, aby bylo jasné čeho chcete dosáhnout.

Pokud se vás tedy váš budoucí zaměstnavatel v rozhovoru zeptá, proč jste se tam přihlásili, neodpovídejte „Můj starý zaměstnavatel byl nesnesitelný. Nemohl jsem to déle vydržet a moji kolegové byli hrozní. Místo toho odpovězte svými silnými stránkami a schopnostmi a ukažte mu svůj cíl. Tímto způsobem působíte přesvědčivě a nevypadá to tak, že jste na útěku ze své staré společnosti. Rozsáhlá příprava Zjistěte od svého budoucího šéfa, jak indukční proces funguje, a požádejte o materiál, abyste se mohli připravit.

Také si ujasněte, kde je nejlepší parkování, abyste se vyhnuli zpožděním. Klást otázky Neměli byste se bát ptát na organizační záležitosti. To ovlivňuje nejen doby přestávek, ale také pracovní procesy. Raději se zeptejte, jak se s něčím zachází, než uděláte chybu. Pokud nevíte, co dělat dál, požádejte o pomoc. Tímto způsobem si vytváříte kontakty. A pokud nakonec uděláte chybu, přiznejte si to a nehledejte výmluvy. Pojďme dát zpětnou vazbu Málokdy něco funguje perfektně hned. Získejte zpětnou vazbu od svých kolegů nebo šéfa. Jen tak zjistíte, co se již daří a kde stále můžete dělat chyby.

To je velmi důležité, zejména na začátku, a ukažte, že se chcete dále rozvíjet. Změna zaměstnání tedy nemusí být děsivá a při správném přístupu může dobře fungovat.

Využijte nyní naši aplikaci a najděte si nové zaměstnání ve společnosti ARWA Personaldienstleistungen s.r.o.!

ARWA Personaldienstleistungen s.r.o
ARWA Personaldienstleistungen s.r.o

ucházejte se za 60 sekund

Jméno, Telefon, E-mailová adresa.

Více článků

Vzor životopisu

Úvod Životopis je základním kamenem každého úspěšného hledání práce. Je to první příležitost, jak udělat dojem na potenciálního zaměstnavatele a zdůraznit vaše dovednosti a zkušenosti.

SLEDUJTE HNED

Jak mohu najít svou novou práci?