arwa.cz
Obsah

Motivační dopis

Motivační dopis ARWA
Obsah

Motivační dopis je důležitý dokument, který slouží k představení vaší osobnosti a podnikání osobám, s kterými se teprve seznamujete. Jeho účelem je především motivovat a přesvědčit čtenáře o vašich schopnostech a zájmu o spolupráci s nimi.

Na rozdíl od průvodního dopisu, který pouze poskytuje základní informace o vás, motivační dopis vám umožňuje vystoupit z řady a prezentovat sebe a své cíle v nejlepším světle. Pokud bude váš motivační dopis dobře napsán a cílený na konkrétní osobu nebo organizaci, může vám otevřít dveře k novým příležitostem a vztahům.

Mějte na paměti, že každý motivační dopis by měl být cílený a upravený na míru dané osobě nebo organizaci, a že struktura musí být proto přizpůsobena konkrétním požadavkům a potřebám.

Zde je struktura, kterou můžete použít pro napsání úspěšného motivačního dopisu:

Zahájení

Začněte pozdravem a uveďte jméno osoby, které píšete. Pokud víte, kdo bude váš dopis číst, můžete použít i osobní oslovení. Začátek dopisu by měl být pozitivní a přívětivý.

Úvod

V prvním odstavci popište svůj zájem o danou pozici nebo organizaci a uveďte důvod, proč píšete tento dopis. Vysvětlete, co vás k této pozici nebo organizaci přitahuje a proč byste chtěli pracovat právě s nimi.

Osobní prezentace

V druhém odstavci popište své zkušenosti a dovednosti, které by vás k této pozici či spolupráci s touto organizací mohly předurčovat. Můžete zde uvést vaše vzdělání, předchozí pracovní zkušenosti nebo osobní schopnosti a dovednosti.

Přínos pro organizaci

V dalším odstavci vysvětlete, jaký přínos byste mohli pro organizaci přinést. Uveďte, jaké vlastnosti a schopnosti vám umožňují být přínosem pro tuto organizaci. Tento odstavec může zahrnovat příklady z vašich předchozích pracovních zkušeností, které by mohly být pro organizaci užitečné.

Závěr

Ve závěrečném odstavci shrňte důležité body dopisu a vyjádřete svůj zájem o další kontakt nebo schůzku. Zopakujte své nadšení pro pozici nebo organizaci a zanechte dojem, že byste byli skvělým přínosem pro tuto organizaci.

Rozloučení

Na závěr se rozlučte vhodným pozdravem a podepište se.

ARWA Personaldienstleistungen s.r.o
ARWA Personaldienstleistungen s.r.o

ucházejte se za 60 sekund

Jméno, Telefon, E-mailová adresa.

Více článků

Vzor životopisu

Úvod Životopis je základním kamenem každého úspěšného hledání práce. Je to první příležitost, jak udělat dojem na potenciálního zaměstnavatele a zdůraznit vaše dovednosti a zkušenosti.

SLEDUJTE HNED

Motivační dopis