arwa.cz
Obsah

Přemýšlíte o změně práce?

Obsah

Změny zaměstnání jsou stále častější. Statistický úřad práce uvádí, že průměrný pracovník vystřídá do 40 let 10,5 různých zaměstnání. Vzhledem k tomu, že ke změnám zaměstnání dochází tak často, je důležité položit si otázku, proč se tak rozhodujeme. Je to kvůli lepšímu platu? Jiná pracovní doba? Větší zodpovědnost? Co nás zkrátka motivuje k tomu, abychom opustili jedno zaměstnání a přešli do jiného? V tomto článku se dozvíte několik hlavních důvodů, proč ke změně zaměstnání dochází. Najdete mezi nimi i sebe?

7 důvodů pro změnu zaměstnání:

1. Lepší plat a výhody

Není žádným tajemstvím, že peníze jsou hlavním motivem, pokud jde o naši kariéru. Pokud máme pocit, že za svou práci nejsme spravedlivě odměňováni, nebo pokud bychom mohli jinde vydělávat více peněz, je přirozené, že se začneme poohlížet po nových příležitostech. Chcete vydělávat více peněz. Nebuďte ale zaskočeni, když zjistíte, že profese, jež vám nabízí lepší finanční ohodnocení, vás neučiní spokojenějšími. To je zcela v pořádku a v dnešní době velmi běžné. Hodně lidí vám odpoví, že mnohem důležitější je pro ně pracovní prostředí a kolegové, se kterými spolupracují. Pokud tedy zvažujete změnit práci, zamyslete se nad tím, zda vás práce nebaví pouze kvůli platu, ale jste tam jinak spokojeni.

2. Méně hodin/více flexibilní rozvrh

V dnešním nepřetržitém světě je stále důležitější mít vyvážený pracovní a soukromý život. Pokud trávíme příliš mnoho času v kanceláři a nemáme dostatek času na rodinu nebo na své koníčky, může se to začít podepisovat na našem duševním a fyzickém zdraví.

3. Větší zodpovědnost/možnost vést

Pokud máme pocit, že jsme uvízli ve slepé uličce bez možnosti růstu, může to být frustrující. Můžeme začít mít pocit, že naše schopnosti jsou promarněny a že nedosahujeme svého plného potenciálu. V těchto případech může být změna zaměstnání nejlepší cestou, jak si vytvořit novou výzvu a rozšířit své dovednosti. Změna práce nám může kolikrát otevřít nové možnosti a můžeme dále růst. Pokud si nejste jisti svými schopnostmi či nevíte, jak najít vaši vysněnou práci, kontaktujte personální agenturu. Personální agentura Arwa vám pomůže najít práci vašich snů!

4. Změna prostředí / nová firemní kultura

Někdy je tráva na druhé straně opravdu zelenější. Pokud nejsme spokojeni se současnou firemní kulturou nebo máme pocit, že jsme se ocitli ve vyjetých kolejích, může být nová práce osvěžující změnou. Pokud jsme na jednom místě již dlouho, časem se nám tam může přestat líbit, i když jsme celou dobu byli spokojeni. Souviset to může také se změnou vedení, odchodem oblíbeného kolegy či jakoukoliv jinou změnou ve firemní kultuře. Máme-li tedy zvláštní pocit, že se nám v práci již něco nezdá, měli bychom tento pocit následovat. Změna je život a změna práce může vždy vést k lepšímu, pokud zvolíme tu správnou cestu!

5. Špatné vztahy s našimi šéfy nebo spolupracovníky

Není žádným tajemstvím, že vztahy s našimi šéfy a spolupracovníky mohou zkušenost s prací změnit nebo zničit. Pokud jsou tyto vztahy špatné – pokud se neustále střetáváme se svým šéfem nebo máme pocit, že nás spolupracovníci podkopávají – může to začít vypadat jako nepřekonatelná překážka. V těchto případech může být změna zaměstnání nejlepším způsobem, jak zlepšit naše pracovní vztahy a celkovou spokojenost v zaměstnání. Pokud jde o práci, dobré vztahy s nadřízenými a kolegy mohou mít velký vliv na naši celkovou spokojenost a produktivitu. Bohužel ne každý pracovní vztah začíná správnou nohou a v některých případech se problémy mohou časem zhoršit. Může být lákavé vyhnout se interakci s někým, s kým si nerozumíme, ale komunikace je nezbytná pro řešení konfliktů a vytvoření zdravějšího pracovního prostředí. Přesto je důležité, aby obě strany přistupovaly k těmto rozhovorům s respektem a otevřenou myslí, stejně jako s ochotou ke kompromisu nebo k nalezení řešení, které bude vyhovovat všem zúčastněným. Obtížné pracovní vztahy nemusí být nikdy dokonalé, ale podniknutí kroků k jejich zlepšení může všem zúčastněným velmi prospět. Hledáte-li momentálně práci, personální agentura Arwa je vám vždy k dispozici s jakoukoliv pomocí. S Arwou& ; se nemusíte bát, že při hledání narazíte do černého a přijdete do špatného pracovního prostředí!

6. Změna práce po roce

Odchod ze zaměstnání po pouhém roce se může zdát jako unáhlené rozhodnutí, ale existuje několik pádných důvodů, proč tak učinit. Možná se práce již neshoduje s mými kariérními cíli nebo mi nevyhovuje firemní kultura. Je důležité neustále přehodnocovat a znovu posuzovat, jak si stojím z hlediska svého profesního rozvoje a osobního naplnění. A i když změna může být zastrašující, může také přinést nové vzrušující příležitosti a výzvy. Odchod ze zaměstnání po jednom roce nemusí nutně znamenat špatné hodnocení mé osoby jako zaměstnance; spíše je třeba jej vnímat jako aktivní rozhodnutí, zlepšit své celkové pracovní zkušenosti a potenciál růstu. Proto přijímáme změny a jsme otevření zkoumání nových možností, abychom našli to, co se pro naši práci hodí.

7. Změna zaměstnání v dočasném zaměstnání

Výhody změny zaměstnání mohou být pro dočasné zaměstnance často lákavé. Nová práce, pracovní úkoly a kolegové mohou přinést potřebnou změnu a možnost růstu. Je však důležité zvážit i možné nevýhody, jako je případná ztráta mzdy nebo zaměstnaneckých výhod. Zásadní je také zvážit svou pracovní morálku a oddanost současnému zaměstnavateli. Časté střídání zaměstnání v rámci dočasného zaměstnání může naznačovat nestabilitu nebo nedostatečnou angažovanost vůči potenciálním budoucím zaměstnavatelům. Před rozhodnutím je důležité promyšleně posoudit, zda změna zaměstnání bude v konečném důsledku přínosná pro vaše kariérní cíle a pracovní zkušenosti. I když mohou nastat situace, kdy má smysl změnit zaměstnání, předtím pečlivě zhodnoťte všechna pro a proti. Máme-li momentálně práci pouze dočasně a nejsme v ní spokojeni, najít si novou a lepší práci samozřejmě může být řešením.

Jak poznat, že je čas změnit práci?

Všichni jsme to zažili. Nejste v práci spokojeni, ale vydržíte v ní, protože je pohodlná a nechcete se zabývat hledáním nové. Nebo jste se svou pozicí spokojeni, ale obáváte se nestability, kterou v dnešní ekonomice přináší změna zaměstnání. Někdy se však i přes veškerou snahu ocitneme v situaci, kdy už prostě není možné v současném zaměstnání zůstat. Pokud se nemůžete rozhodnout, zda zůstat, nebo odejít, zde jsou čtyři varovné signály, že možná nastal čas dát výpověď.

Každý den se bojíte chodit do práce

Stává se vám, že ráno, když máte jít do práce, znovu a znovu mačkáte tlačítko budíku? Trávíte víkendy a večery přemýšlením o tom, jak moc svou práci nemůžete vystát? Pokud se v práci neustále cítíte ve stresu a nešťastní, možná je čas jít jinam. Život je příliš krátký na to, abyste trávili většinu času něčím, co vás činí nešťastnými.

Vaše kvalifikace je promarněna

Máte titul nebo certifikát, který není na vaší současné pozici využíván? Trčíte na podřadných úkolech, které by snadno zvládl někdo s menšími zkušenostmi? Pokud vaše současná práce nevyužívá vaše dovednosti a schopnosti, je možná načase najít si práci, která je využívá. Společnost Arwa vám pomůže najít práci, která k vám sedí jak profesně, tak platově a celkově, aby jste v ní byli spokojeni.

Nikdo nikdy neřekl, že změna je snadná. Ale někdy je ještě těžší zůstat ve špatné situaci. Pokud vám některý z výše uvedených varovných signálů připadá povědomý, možná je čas na změnu. Odchod z práce může být děsivý, ale nezapomeňte, že existuje spousta jiných příležitostí. A kdo ví? Příští práce může být právě ta, která vás konečně učiní šťastnými.

Firemní kultura je toxická

Je vaše pracoviště stresující a neprofesionální? Máte neustále pocit, že chodíte kolem šéfa nebo spolupracovníků jako kolem horké kaše? Pokud je vaše odpověď kladná, možná je načase najít organizaci se zdravější firemní kulturou. Toxické pracoviště může negativně ovlivnit vaše duševní i fyzické zdraví, takže pokud to vaše způsobuje více škody než užitku, je rozhodně čas na změnu!

Společnost Arwa vám pomůže najít práci snů

Jakožto personální agentura Arwa zajišťujeme všem našim zaměstnancům kompletní servis.

  • Prvním krokem je nám zaslat životopis, ať v reakci na volnou pracovní pozici nebo k náhledu, abychom zjistili, zda pro vás máme správnou pracovní pozici.
  • V nejkratší možné době vás bude kontaktovat náš disponent, který vám sdělí veškeré informace k nabízené pracovní pozici. Probere s vámi váš životopis, zjistí, zda chcete se nechat ubytovat nebo naopak dojíždět do práce a tím pádem vám vyhledá možné dopravní spojení do zaměstnání.
  • Hlavní prioritou pro nás je, aby jste věděli kompletní informace o nabízené pozice včetně mzdových podmínek. Zákon nám ukládá povinnost dodržovat srovnatelné mzdové podmínky a tím se řídíme. Vždy si necháváme zkontrolovat výplaty mezd u zákazníka, kam jste přiděleni, před samotnou výplatou na váš bankovní účet.
  • Výplata vám je odeslána každého 20. dne v měsíci, před plánovanými celozávodními dovolenými se snažíme, aby jste mzdu měli i dříve. Rádi vám vyplácíme každý pátek zálohy ze mzdy, jelikož víme, že nástup do nového zaměstnání je nejenom psychicky náročný, ale také finančně a s podporou z naší strany to jde vždy lépe.
  • Disponent/koordinátor je vám s dispozici 24 hodin denně/ 7 dní v týdnu, pomůžeme vám kdykoliv a s čímkoliv. Pravidelně vás navštěvuje ve společnosti zákazníka, dbá na bezpečnost práce, takže vždy vám ochotně vymění či předá nové pracovní pomůcky.

Proč zrovna Arwa?

Zajišťujeme kompletní personální agendu od A po Ž, jsme spolehlivým průvodcem na pracovním trhu. V roce 2021 budeme rozšiřovat působnost na území České republiky novými pobočkami. Momentálně fungujeme v Ostravě a Karlových Varech. Zároveň posílíme interní tým, abychom pro naše zaměstnance byli vždy a kdekoliv k dispozici. Vždy se snažíme pro naše klienty udělat to nejlepší, ať je každá strana co nejvíce spokojená.

Kontaktujte nás!

Existuje mnoho důvodů, proč lidé mění zaměstnánílepší plat a benefity, méně hodin/pružnější rozvrh, větší zodpovědnost/možnost vést – a pochopení těchto důvodů nám může pomoci lépe se v budoucnu rozhodovat o své kariéře. Vzhledem k tomu, že ke změnám zaměstnání dochází tak často, je důležité položit si otázku, proč se tak rozhodujeme, abychom mohli zjistit, co nás motivuje, a ujistit se, že náš další kariérní krok je pro nás ten správný”. Nevíte si rady se svou kariérou? Nevíte, co dál? Kontaktujte nás! My se o vše postaráme!

ARWA Personaldienstleistungen s.r.o
ARWA Personaldienstleistungen s.r.o

ucházejte se za 60 sekund

Jméno, Telefon, E-mailová adresa.

Více článků

Vzor životopisu

Úvod Životopis je základním kamenem každého úspěšného hledání práce. Je to první příležitost, jak udělat dojem na potenciálního zaměstnavatele a zdůraznit vaše dovednosti a zkušenosti.

SLEDUJTE HNED

Přemýšlíte o změně práce?